نمای کرتین وال چیست
به طور کلی نمای کرتین وال دارای زیرشاخه های فراوانی میباشد که از آن جمله میتوان به نمای کرتین وال فیس کپ ، نمای کرتین وال نیم فیس کپ ، نمای کرتین وال فریم لس – یوچنلی و نمای کرتین وال فریم لس – استپ یونیت اشاره نمود که هرکدام از این زیرشاخه ها دارای محاسن فراوان و البته معایب کمی میباشد و بسته به نوع پروژه ، محل استفاده و سلایق طراحان پروژه های ساختمانی پاسخگوی نیاز ایشان میباشد .
از محاسن قابل ذکر برای نمای کرتین وال میتوان به استحکام سازه ای مناسب ، زیبایی و مدرن بودن ، دیتیل های متنوع اتصال به سازه اصلی و بهره گیری از طراحی متنوع در نمای ساختمان اشاره کرد . همچنین ترکیب نمای کرتین وال با سایر متریال های بروز میتواند طرح های خاص و زیبایی را خلق نماید .
سازه استاندارد نمای کرتین وال به جز وزن خود هیچ گونه باردیگری را تحمل نمی کند و به دلیل ساختار خاص سازه ای و لاستیک های عایق مورد استفاده – مقاوم در برابر نفوذ آب وهوا ” تبادل حرارت و برودت – نوسانات ناشی از فشار باد- و نیروی زمین لرزه و تکانه های آنی ساختمان می باشد .
کرتین وال چیست :
کرتین وال در اصطلاح لغوی به معنای دیوار پرده ای است که نوعی سیستم پوشش دهنده غیرسازه ای نمای ساختمان می باشد که علاوه بر وظیفه جداکننده ای – از بار مرده وارد بر ساختمان نیز می کاهد . از سیستم نمای شیشه ای کرتین وال بیشتر در ساختمانهای بلند مرتبه و سازه هایی که نیاز به بیشترین ویو باز جهت دید وجود دارد ” استفاده می گردد .
ساختار اجرایی نمای کرتین وال
به طور کلی نمای کرتین وال از ترکیب ۳ جزء اصلی تشکیل میگردد :
- زیرسازی فلزی به صورت کمربندی
- سازه اصلی نگهدارنده
- مصالح پرکننده
امروزه این نوع نما از پروفیل های آلومینیومی اکسترود شده طراحی و تولید می گردد که عموما از شیشه به عنوان مصالح پرکننده فضای بین فریم های آلومینیومی استفاده می گردد گرچه می توان از سایر مصالح شامل ورق کامپوزیت .فایبر سمنت برد .چوب و پلی کربنات و … نیز استفاده نمود .
»» دیتیل های کرتین وال مختلفی جهت اجرای نمای شیشه ای کرتین وال مورد استفاده می گردد که اصولی ترین آن استفاده از نبشی فلزی با دو سوراخ لوبیایی و براکت کرتین وال آلومینیومی یا گالوانیزه با سوراخ های لوبیایی با اشکال متنوع می باشد که با این روش میتوان از مزایای سازه کاملا مفصلی بهره برد .
دو روش کلی اجرای نمای کرتین وال
سیستم استیک در اجرای نمای کرتین وال
متداول ترین روش در اجرای کرتین وال روش استیک می باشد بدین صورت که اجزای مختلف استراکچر اصلی شامل پروفیل عمودی و افقی در محل پروژه برش کاری شده و به صورت مجزا برروی بدنه ساختمان نصب می شوند و سپس شیشه یا سایر مصالح پرکننده در داخل فریم های آلومینیومی قرار می گیرند. شاید بتوان گفت امروزه به دلیل صرفه جویی در هزینه حدود ۹۵ درصد پروژه های اجرایی در کشور به این روش اجرا می گردد .
سیستم یونیتایزد در اجرای نمای کرتین وال
در این روش تقریبا تمامی عملیات ماشین کاری و مونتاژ سازه اصلی نمای کرتین وال و حتی مونتاژ اتصالات، یراق آلات و واشر ها و شیشه در داخل کارخانه صورت می گیرد و در قطعات کوچکتری که از نظر وزن و ابعاد قابل نصب باشد به صورت آماده به کارگاه محل نصب حمل می شود. مزیت این روش کنترل کیفیت اجرا به صورت مداوم می باشد و نتیجه بهتری در اجرای کار خواهد داشت . از نقاط ضعف اجرای این سیستم به هزینه بالای آن میتوان اشاره کرد .
مزایای استفاده از نمای کرتین وال
- سبکی سازه و در نتیجه کم شدن بار مرده وارد بر سازه اصلی
- ایجاد فریم های با ابعاد بزرگ و در نتیجه ایجاد چشم انداز مناسب
- زیبایی منحصر به فرد و استحکام بسیار بالا
- استفاده از زیرسازی مفصلی جهت جلوگیری از مخاطرات تکانه های آنی ساختمان
- استفاده از شیشه جهت استفاده از نور طبیعی جهت کنترل نور توسط شیشه های رنگی و استفاده از شیشه های ۱- ۲ و ۳ جداره.
- آب بندی و هوابندی مناسب جهت کنترل میزان صوت ورودی به فضای داخلی ساختمان
- استفاده از قابلیت ۲ رو رنگ بودن جهت ست نمودن فضاهای داخلی و خارجی ساختمان با رنگ های متنوع .
- استفاه از انواع رنگ های پودری الکترواستاتیک ( ساده و سمباده ای ) – آنادایز ( مات – براق – خش دار ) و طرح چوب برای زیبایی بخشی هر چه بیشتر به فضا .
:: برچسبها:
نمای کرتین وال, ,
:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0